Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vnitřní oprava nádrže

 

Vnitřní oprava nádrže
Obrazek
 Dalším naplánovaným úkolem ,který nás čekal byla oprava a  vnitřní nátěr vodní nádrže na naší technice ,protože voda v nádrži byla vždy i po krátké době  značně znečištěna.
Na tento úkol jsme se dlouho připravovali a tato práce byla taky dost dlouho odkládána z důvodů suchého léta ,kdy hrozilo zvýšené riziko vzniku požáru.
Protože se jednalo o práci,která vyžaduje delší čas,musel být náš trambus odhlášen na KOPIS z výjezdu.
Poté jsme se pustili do práce.V první fázi byly vymontovány všechny vlnolamy a plnící i přepadové potrubí.V další fázi jsme pokračovali hrubým očištěním nádrže.Odstranili jsme nejhrubší usazeniny vodního kamene a rzi ze stěn nádrže.Aby bylo na práci v nádrži vidět ,museli jsme používat halogenové světlo.Tím jsme si ale zajistili to ,že při práci v nádrži bylo skoro 30 stupňů.
  Po vyschnutí nádrže jsme začali s konečným čištěním.Při této práci nastaly obzvlášť extrémní podmínky,protože i přes halogenové světlo byla v nádrži díky velkému množství prachu viditelnost sotva 30 cm.A to i přes velké množství vháněného vzduchu dovnitř nádrže.Stěny nádrže musely být očištěny až na kov ,protože to vyžadovala technologie nanášení barvy , kterou jsme používali pro vnitřní nátěr.Nakonec po očištění celé nádrže ocelovými kartáči byla tato nádrž celá odmaštěna .
      Další fáze práce spočívala v samotném nátěru nádrže ,kdy se tento nátěr musel dvakrát opakovat.Současně byly natřeny i opravené a opískované vlnolamy , plnící a přepadové potrubí.
   Nakonec bylo vše po řádném zaschnutí barvy vše namontováno zpět do nádrže.Největší obavy z této akce jsme měli ty , aby se po zásahu do stěn  nádrže neobjevily prorezlé díry a nádrž nám nezačala téct. Toto se však naštěstí nepotvrdilo.
   Tyto práce trvaly týden a bylo při nich odpracováno členy jednotky 64 hodin.Nakonec jsme doplnili vodu a přihlásili se zpět do výjezdu.Tímto byla ukončena akce,ze které jsme měli trochu obavy ,ale vše nakonec dobře dopadlo.

Petr Měrka
velitel JSDH

 

Náhledy fotografií ze složky Oprava nádrže