Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přípravka - přehled činnosti v roce 2016

article preview

V roce 2016 byla při SDH Oldřichovice založena hasičská přípravka pro děti od 3 do 6 let. Pod vedením manželů Poláškových se děti postupně seznamovaly  s hasičskou tématikou.

V roce 2016  navštěvovalo přípravku 9 členů - Tomáš Floriš, Ondřej Floriš, Tereza Florišová, Veronika Veverková, Ema Šimčíková, Gabriela Debefová, Izabela Debefová, Vendula Vančíková a Patrik Doležal.

Společně jsme navštívili naše kamarády v SDH Kvítkovice, kde nás vedoucí mládeže pan Martin Holčík provedl hasičským muzeem a hasičskou zbrojnicí a starší kamarádi nám ukázali své dovednosti a svou rychlost  při uzlování.

Děti také přiložily ruce k dílu při společném sběru papíru, se svými kamarády z kroužku mladých hasičů navštívili zrcadlové bludiště a Podzámecku zahradu v Kroměříži a celou sezónu jsme završili letním 4 - denním pobytem na Vlčkové.

V září přešli do kroužku mladých hasičů tři členové hasičské přípravky – Tomáš Floriš, Ondřej Floriš a Gabriela Debefová, kde si pod vedením vedoucích Petry Konečné, Radima Samsonka, Radka Zemana a Rostislava Macha rozšiřují své znalosti a dovednosti a účastní se hasičských soutěží.

Ale i tak se všichni setkáváme při společných akcí, např. jsme vyřezávali dýňová strašidla a zúčastnili jsme se Lampionového průvodu, který pro nás připravila místní knihovnice paní Radmila Viceníková společně s Obecním úřadem. V rámci Dne knihoven pro nás paní Viceníková připravila výstavu knih s hasičskou tématikou a mohli jsme si prohlédnout i staré hasičské kroniky.

Už od října jsme si společně s kroužkem mladých hasičů a s vedoucími pilně připravovali pásmo básniček a písniček k rozsvěcení vánočního stromu a divadlo ,, Sněhurka a sedm trpaslíků‘‘ , kterým jsme zpestřili Mikulášskou besídku. Poslední schůzka se nesla v duchu Vánoc a malí i velcí si vyrobili vánoční svícny.

Tímto bychom chtěli poděkovat Obecnímu úřadu, Obecní knihovně a SDH za jejich podporu a pomoc.

 

Náhledy fotografií ze složky Přípravka 2016