Jdi na obsah Jdi na menu
 


Taktické cvičení JSDH 29.8.2008

 


Taktické cvičení JSDH

ObrazekDne 29.8.v 18.33 hod. byl operačním důstojníkem KOPIS HZS Zlín prostřednictvím SMS a sirény vyhlášen požární poplach naší jednotce.

Bylo tak zahájeno taktické cvičení JSDH Oldřichovice. Místem ohlášeného požáru byl velkokapacitní seník fy.SENEGA Napajedla,která má působiště v Oldřichovicích na místní farmě.
Na přání vedení obce nebyli členové jednotky úmyslně informování o datumu a času konání tohoto cvičení.
Po vyhlášení poplachu se během pěti  minut dostavilo do zbrojnice 10 členů z 11.Jeden poslal okamžitou SMS zprávu o nepřítomnosti. 
Jednotka vyjela v početním stavu 1+ 8 (jeden hasič tvořil zálohu na stanici) k místu ohlášeného požáru v 7minutě po vyhlášení poplachu.
Po příjezdu místo ohlášeného požáru byl nejprve celý objekt odpojen od přívodu el.energie.Poté velitel zásahu určil skupinu  čtyř hasičů,která se vyzbrojila dýchací technikou.Další dvoučlenná skupina mezi tím vytvořila dopravní vedení pomocí dvou hadic B a rozdělovače od CAS 24 Š 706 RTHP.
Tato dvoučlenná skupina po splnění tohoto úkolu pokračovala s plněním dalšího ůkolu,který byl vytvořit  proud pomocí dvou hadic C od rozdělovače ze severní strany budovy.Tento proud byl použit na ochlazování severní stěny objektu,která se nacházela v zóně požáru.Po vystrojení dýchací technikou se hasiči rozdělili do dvou skupin a vytvořili levý útočný  proud pomocí jednoho  proudu C a započal průzkum bObrazekojem.Druhá skupina hasičů vytvořila pravý útočný proud  dvěma hadicemi C  od rozdělovače.Další hasič mezi tím vytvořil  vedení pomocí hadice B a nástavce k podzemnímu hydrantu  k doplňování CAS.
Po celou dobu jednotka mezi sebou komunikovala pomocí radiostanic Motorola,které byly  zakoupeny z rozpočtu obce v loňském roce.

Po splnění všech úkolů vytýčených plánem taktického cvičení byl dán povel k ukončení taktického cvičení a povel ,, příprava k odjezdu".Po doplnění cisterny a  uložení veškerého materiálu zpět do CAS se jednotka vrátila v 19.20.hod .na základnu.
Následovalo krátké hodnocení taktického cvičení,které provedla starostka obce paní Marie Bartková.Paní starostka poděkovala jednotce za přípravu a hladký průběh taktického cvičení.Dále paní starostka vyjádřila spokojenost s akceschpností jednotky a popřála všem členům ,aby se jim i nadále dařilo při jejich práci v jednotce.

Petr Měrka
velitel JSDH

 

Náhledy fotografií ze složky Taktické cvičení JSDH 29.8.2008