Jdi na obsah Jdi na menu
 


Taktické cvičení JSDH

 

Taktické cvičení JSDHObrazek

Dne 10.8.2007 v 18.30 h. byl vyhlášen starostkou obce požární poplach naší jednotce.

Bylo tak zahájeno taktické cvičení,které bylo zaměřeno hlavně na prověření akceschopnosti jednotky,dále na prověření techniky a splnění daného časového limitu pro výjezd JPO V ( 10 min).

Jednotka vyjela v 5 minutě od vyhlášení poplachu a bylo vytvořeno přívodní vedení od vodního zdroje za obecním úřadem.Po vytvoření přívodního vedení se pokračovalo s dopravním a útočným vedením až k místu požáru.Celá tato akce trvala 6 minut a v 11minutě na pokyn velitele zásahu byla přivedena voda hadicovým vedením až k místu požáru.

Obrazek

Toto cvičení bylo zvláštní v tom,že se jednalo o požár části střechy kulturního domu a bylo třeba vylézt po pevném žebříku budovy a natáhnout tudy i útočné vedení.Takovýto úkol byl pro jednotku novinkou a bylo proto třeba zachovávat patřičnou bezpečnost při zásahu,aby nedošlo ke zranění zasahujících hasičů.Další novinkou,kterou si jednotka procvičila bylo vedení radioprovozu a komunikace při zásahu pomocí radiostanic Motorola,které byly pro tento účel v letošním roce pro jednotku zakoupeny z rozpočtu obce.

Obrazek

Na závěr bylo provedeno hodnocení tohoto cvičení.Toto hodnocení provedla starostka obce p. Marie Bartková a starosta SDH p. Josef Kotas.

Paní starostka poděkovala všem členům jednotky za dokonalé provedení tohoto cvičení a konstatovala,že jednotka je kvalitně připravena zasáhnout v místě obce a chránit tak majetek našich spoluobčanů.Dále zhodnotil cvičení také starosta sboru p. Josef Kotas.Podle pana starosty sboru stále stoupá úroveň jednotky a jejího vybavení,za což starosta SDH poděkoval veliteli jednotky a hlavně vedení obce,která tuto jednotku spravuje a finančně zabezpečuje.

Petr Měrka - velitel JSDH

 

Náhledy fotografií ze složky