Jdi na obsah Jdi na menu
 


Končiny 2011

Končiny 2011

Tak jako každý roksam_6269.jpg i v letošním roce se v naší obci konal masopustní průvod, který organizoval Sbor dobrovolných hasičů spolu s místním spolkem Červeného kříže Oldřichovice.

Již několikátým rokem se při výrobě masek inspirujeme různými pohádkami.

V letošním roce jsme se rozhodli pro pohádku Sněhurka a sedm trpaslíků.Proto jsme také mohli v průvodu kromě Sněhurky a trpaslíků zahlédnout také třeba zlou královnu po proměně v ježibabu, nebo také myslivce.Průvod procházel obcí a zval občany na večerní zábavu.V každém domě byl průvod přivítán a také pohoštěn koblihami, nebo třeba také slivovicí.

Již tradičně se ve večerních hodinách konala taneční zábava.Tak jako každým rokem se sál místního kulturního domu začal plnit návštěvníky a brzy byly místa v kulturním domě zcela obsazena.Pohádkou o sněhurce jsme se inspirovali i v hlavním programu, kdy se místo tradičního pochovávání basy konalo pochovávání sněhurky.Tato humorná scenka byla pro svůj skvělý nápad oceněna velkým potleskem pro učinkující.

Dalším programem byla potom tombola, kdy měli návštěvníci možnost vyhrát mnoho různých cen.

Tímto chceme poděkovat všem, kdo se na této akci zůčastnili, ať už účinkůjícím, nebo také všem, kteří se starali o organizaci této akce.

Výbor SDH Oldřichovice