Jdi na obsah Jdi na menu
 


Končiny 2009

 
Končiny 2009
Obrazek
V sobotu 21. února pořádali členové našeho sboru spolu s členkami Českého červeného kříže fašankový průvod.
Tento fašankový průvod patří mezi dlouholeté tradice v naší obci.
Průvod se dal na cestu v ranních hodinách a jeho cesta trvala až o odpoledních hodin.V každém domě jsme byli mile přivítáni a mnohdy i štědře pohoštěni ať už třeba koblihami nebo také moravským bílým mokem.
Jako již tradičně byl hlavní postavou tohoto průvodu medvěd.Dále jsme ale mohli potkat třeba také dvojici kutilů Pata a Mata ,nebo také ,,nejstaršího občana obce" a dále třeba obecního šerifa.
Průvod jako každoročně procházel obcí a také tím zval na večerní fašankovou zábavu,která se konala v kulturním domě.Tato večerní zábava se v posledních několika letech vždy těší obrovské návštěvnosti.Letos tomu nebylo jinak.Opozdilci,kteří si dali na čas si ve zcela zaplněném kulturním domě poté ztěží hledali volné místo k sezení.
Hlavním bodem večerní zábavy bylo pochovávání basy,které již tradičně pořádají členky ČČK.Zlatým hřebem večera byla bohatá tombola.Protože nálada v sále byla vynikající,tak se akce končila až v ranních hodinách.Všichni,kteří se této zábavy účastnili  se už těší na další rok ,kdy se budou moct přijít pobavit na takovou skvělou akci jakou fašank  s večerní zábavou v naší obci je.

výbor SDH Oldřichovice